OilRight

Pornind de la modelul dezvoltat de OilRight Slovenia încă din 2014 – www.oilright.eu, OilRight produc în Timișoara lumânări decorative și relaxante, având ca materie primă uleiul alimentar generat de gospodăriile din oraș. OilRight angajează persoane cu dizabilități cu trecut instituțional sau în risc de instituționalizare  și va dona o parte din profit către UnLoc, serviciu social al Fundației de Abilitare Speranța care sprijină persoanele cu dizabilități cu trecut instituțional sau în risc de instituționalizare în drumul lor spre o viață independentă.

Lumânările OILRIGHT sunt mai mult decât simple produse ecologice. Lumânările parfumate realizate din ceară constând din ulei uzat reciclat sunt soluția la mai multe probleme sociale și de mediu. Acesta e procesat și transformat, cu ajutorul persoanelor vulnerabile angajate, într-un produs eco-chic de calitate, cu design simplu și atrăgător, pentru relaxare sustenabilă și un decor interior responsabil. Iar dacă te decizi să faci singur lumânarea, te vei distra și alegând și amestecând culorile. Nu uita că un singur litru de ulei rămas de la prepararea mâncarii prăjite și aruncat apoi în canalul de scurgere sau toaletă, poate contamina până la 1000 de litri de apă.

Produsele au arome diferite, sunt fabricate din uleiuri alimentare uzate atent selectate, purificate și tratate. Sunt realizate manual de persoane cu dizabilități. Lumânările lor sunt complet neutre din punct de vedere al CO2, fără coloranți și ard mai mult și la o temperatură mai scăzută decât lumânările cu parafină.

OilRight SRL este o întreprindere socială înființată în cadrul poiectului ”Acceleratorul de Întreprinderi Sociale” ID 127384, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, proiect implementat de Fundația Alături de Voi din Iași.

Date de contact OilRight