Consiliul Director

 

Ancuța Vameșu, Președinte

Ancuța a fost activă în sectorul neguvernamental din România din anii ’90 când a inițiat și proiectat o serie de programe de dezvoltare a societății civile. De atunci încoace, ca formator, consultant sau evaluator pentru ONG, întreprinderi sociale,  autorități publice, finanțatori a proiectat și supervizat programe de sprijin pentru ONG, CAR,cooperative, programe de dezvoltare economică locală și a economiei sociale în România și câteva din țările vecine. Experiența profesională a dobândit-o lucrând în organizații cum ar fi  Delegația Comisiei Europene în România, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC, Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală, ca membră în Grupul de Experți pentru Economia Socială al Comisiei Europene 2012-2014 și a Comisiei Internaționale a CIRIEC.  Ancuta a fondat în 1996 si a fost primul director al FDSC, a inițiat Institutul de economie socială în cadrul FDSC în 2010 și în 2013 Laboratorul de Solidaritate. Ancuța a proiectat și derulat programe de dezvoltare locală inclusiv prin economia socială în zona Oltenia de sub Munte Horezu Vâlcea  Novaci Gorj și în câteva comune din lunca Dunării în județul Călărași, având de asemenea intervenții în numeroase alte comune din sudul țării. Ancuța este inginer, are un Master în Administrație Publică și studii post-universitare de economie socială la European Research Institute on Cooperatives and Social Enterprises EURICSE și în domeniul evaluării politicilor publice la University of Galway.

Daniela Alice Stavride, Vicepreședinte

Alice este Director Afaceri Sociale în cadrul Organizației Umanitare CONCORDIA. În vârstă de 57 de ani, din București Alice are o experiență de 17 ani în proiecte sociale si de 6 ani în economie socială și servicii suport pentru angajare a persoanelor ce provin din grupuri vulnerabile. Alice este absolventă a Facultății de Mașini și Utilaje de Construcții din cadrul Institutului de Construcții București, promoția 1994.

Petru Vasile Gafiuc, Secretar

Vasi este președintele Asociației Institutul Bucovina. Din 2021 este Secretar General al rețelei europene Social Firms Europe CEFEC, în vârstă de 42 de ani din Suceava, cu o experiență de peste 15 ani în managementul programelor de formare profesională, economie socială și servicii suport pentru angajare a persoanelor ce provin din grupuri vulnerabile, membru fondator al unor rețele de incluziune socială prin muncă din România, Ucraina și Republica Moldova. Din 2007 membru activ în bordul rețelei europene de economie socială SFE CEFEC și din 2015 administrator de granturi pentru start-up intreprinderi de economie socială. Din 2005 s-a implicat activ în procesul de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități socio-psihiatrice în Sud-Estul Europei, promovând conceptele de Club House, terapie ocupațională, învățare la locul de muncă, stagii de ucenicie și internship, cooperative sociale, prin scrierea și implementarea unor proiecte finanțate prin programe europene. Vasi Gafiuc este absolvent al Facultății de Drept și Master în Managemetul Instituțiilor de Educație a Adulților din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Universitatea Al. I. Cuza Iași, promoția 2006.