Bune Practici ISI/WISE

 

 • Fundația Alături De Voi (descarca aici: ADV-ro

  Fundația „Alături de Voi” România (ADV) este o organizație neguvernamentală înființată în februarie 2002 ca și continuatoare a programelor organizației americane Holt International Children’s Service USA, în România lucrând la început pentru copii și tineri seropozitiv HIV. ADV România are sediul național în Iași și este înregistrată ca fundație, având un Consiliu Director format din 3 membri și 2 membri onorifici. Misiune ADV este incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile.

 • UtilDecoGroup SRL (descarca aici: Util-Deco_ro

  UtilDeco Group SRL este societate comercială unitate protejată și una dintre cele mai mari întreprinderi sociale de inserție din România, înființată și controlată de “Fundaţia Alături de Voi” România (ADV), în anul 2008, ca soluție de angajare pentru tinerii cu dizabilități, a celor care vin din sistemul de protecție al copilului sau din familii cu probleme.

 • Asociația Caritas Câmpulung (descarca aici: Caritas-C_ro

  Asociația Caritas Câmpulung s-a înființat în anul 1999, cu personalitate juridică proprie. În ianuarie 2017 a obținut atestatul de întreprindere socială. În martie 2017 Ministerul Muncii Familiei și Protecției Sociale a reacreditat asociația ca furnizor de servicii sociale, iar în decembrie 2017 Asociația Caritas a obținut atestatul de întreprindere socială de inserție.

 • Atelierul de Pânză SRL (descarca aici:Atelierul-de-panza_ro_RISE)  

  Atelierul de Panza este un proiect al organizației non-profit Asociația pentru Dezvoltare Durabilă ViitorPlus, organizat sub forma juridică SRL. Atelierul de Pânză a pornit activitatea în 2009, cu 3 beneficiari și un angajat de specialitate (pentru formarea beneficiarilor și organizarea producției). Din 2014, Atelierul de Pânză are statut de unitate protejată, ceea ce înseamnă că o mare parte din personalul acestuia  este alcătuit din persoane cu dizabilități.

 • Asociația Solidară Emmaus Satu Mare (descarca aici:Emmaus_ro) 

  Asociația Solidară Emmaus Satu Mare a fost înființată în 2010 pentru a veni în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului. Asociația se înscrie în continuitatea muncii educative începute de asociația Freres în centrele de plasament din județul Satu Mare încă din 1991. Emmaus Satu Mare este membră a mișcării internaționale Emmaus.