Bune Practici ISI/WISE

Asociația Ateliere Fără Frontiere (descarcă aici: AFF)
Asociația Ateliere Fără Frontiere este o organizație nonprofit românească, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, prin angajarea acestora în ateliere dezvoltate în jurul economiei circulare, parte din Groupe SOS – o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Asociația Caritas Câmpulung (descarca aici: Caritas)Asociația Caritas Câmpulung s-a înființat în anul 1999, cu personalitate juridică proprie. În ianuarie 2017 a obținut atestatul de întreprindere socială. În martie 2017 Ministerul Muncii Familiei și Protecției Sociale a reacreditat asociația ca furnizor de servicii sociale, iar în decembrie 2017 Asociația Caritas a obținut atestatul de întreprindere socială de inserție.

Asociația Natura Vie (descarca aici: Natura Vie) Asociația Natura Vie înființată în decembrie 2020 are o întreprindere socială de inserție cu marcă socială sub forma unui magazin online – www.e-natura.ro – care vinde doar produse ale micilor producători locali, ale altor întreprinderi sociale de inserție (ISI) sau ONG-uri, produse vegane, eco, 100% naturale și fără ambalaje de plastic sau nereciclabile.

Asociația Solidară Emmaus Satu Mare (descarca aici: Emmaus_ro) Asociația Solidară Emmaus Satu Mare a fost înființată în 2010 pentru a veni în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului. Asociația se înscrie în continuitatea muncii educative începute de asociația Freres în centrele de plasament din județul Satu Mare încă din 1991. Emmaus Satu Mare este membră a mișcării internaționale Emmaus.

Atelierul de Pânză SRL (descarca aici:Atelierul-de-panza_ro_RISE) Atelierul de Pânză este un proiect al organizației non-profit Asociația pentru Dezvoltare Durabilă ViitorPlus, organizat sub forma juridică SRL. Atelierul de Pânză a pornit activitatea în 2009, cu 3 beneficiari și un angajat de specialitate (pentru formarea beneficiarilor și organizarea producției). Din 2014, Atelierul de Pânză are statut de unitate protejată, ceea ce înseamnă că o mare parte din personalul acestuia  este alcătuit din persoane cu dizabilități.

Fundația Alături De Voi (descarca aici: ADV-ro) Fundația „Alături de Voi” România (ADV) este o organizație neguvernamentală înființată în februarie 2002 ca și continuatoare a programelor organizației americane Holt International Children’s Service USA, în România lucrând la început pentru copii și tineri seropozitiv HIV. ADV România are sediul național în Iași și este înregistrată ca fundație, având un Consiliu Director format din 3 membri și 2 membri onorifici. Misiune ADV este incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile.

UtilDecoGroup SRL (descarca aici: Util-Deco_ro) UtilDeco Group SRL este societate comercială unitate protejată și una dintre cele mai mari întreprinderi sociale de inserție din România, înființată și controlată de “Fundaţia Alături de Voi” România (ADV), în anul 2008, ca soluție de angajare pentru tinerii cu dizabilități, a celor care vin din sistemul de protecție al copilului sau din familii cu probleme.

SONIDO, Letonia (descarca aici –Sonido_ro) SONIDO este o afacere socială inovatoare care oferă oportunități de angajare persoanelor marginalizate social și grupurilor de risc, dar și servicii excelente care se pliază pe nevoile clienților lor. Locul de muncă este incluziv și profitul lor este investit în linia telefonică „2Talk line”, care le oferă oamenilor posibilitatea de a vorbi, de a fi auziți și de a nu se simți singuri.

Fundació Formació i Treball, Spania (descarca aiciFIT)
Fundació Formació i Treball este un grup de entități care facilitează accesul pe piața muncii a persoanelor expuse riscului de excluziune socială și gestionează și livrează produsele esențiale către familiile cu resurse economice limitate.  

Cooperativa Roba Amiga (descarca aici – RobaAmiga)este formată din diferite entități non-profit care lucrează pentru integrarea socio-profesională a persoanelor cu risc de excluziune socială prin diferite inițiative, precum Roba Amiga. Obiectivul Cooperativei Roba Amiga este de a continua extinderea numărului de containere în Catalonia și a face ca acestea să devină un alt element al peisajului urban.

Brigades Nature (descarca aici – BrigadesNature) se află în centrul politicilor publice de integrare. Declină acest obiectiv de solidaritate propunând angajaților săi în integrare realizarea de șantiere care se încadrează în domeniul dezvoltării durabile: spații verzi, spații naturale, restaurare mic patrimoniu, curățare.