BWise: Emmaus Satu Mare – întreprinderea socială pentru tineri

Emmaus Satu Mare este una dintre cele mai mari întreprinderi sociale de inserție din România conform Registrului Întreprinderilor Sociale al ANOFM și a fost selectată să fie unul dintre studiile de caz din cadrul proiectului BWise.

Scopul principal al Asociației este integrarea tinerilor post-instituționalizați din punct de vedere social și profesional, oferindu-le acestora loc de muncă, cazare, masă și acces la educație și la îngrijire medicală.

Asociația este furnizor de servicii sociale, având un Centru Rezidențial pentru tineri care lucrează în întreprinderea socială de inserție a Asociației. De asemenea, asociația desfășoară și activitate economică ce presupune colectarea, recondiționarea, vânzarea și livrarea de obiecte second hand: mobilă, veselă, jucării etc. prin intermediul a două magazine de desfacere din Satu Mare, iar recent au început să producă sacoșe din materiale folosite.

Dalma este absolventă a studiilor de resurse umane, iar în prezent este unul dintre lucrătorii de tineret de la Asociația Solidară Emmaus Satu Mare și ne ajută la elaborarea studiului de caz culegând informații de la colegii săi.

„Sunt norocoasă să fiu parte a acestor interviuri, alături de colegii mei. Sunt entuziasmați de participarea în cadrul acestor studii de caz, au fost deschiși și au răspuns deschis tuturor întrebărilor. Cu toții ne-am bucurat să purtăm o conversație mai formală despre locul de muncă pe care-l împărtășim cu toții și am descoperit mai multe informații despre asociație și despre fiecare membru în parte.