Asociația Caritas Câmpulung – locul unde mamele tinere și singure își găsesc sprijin

În Câmpulung există un loc special unde mamele tinere din centrele de plasament, singure sau care sunt victime ale violenței domestice sau ale traficului de persoane își găsesc sprijin moral și îndrumare pentru viitor. Acest loc este Asociația Caritas Câmpulung, o organizație caritabilă acreditată ca întreprindere socială de inserţie care ajută aceste mame să își înțeleagă trecutul și să pășească spre un viitor mai bun. 

Serviciile oferite de Caritas Câmpulung sunt multiple și diverse, adaptându-se la nevoile fiecărei persoane care le cere ajutorul, de la servicii de consiliere, formare profesională și integrare socio-profesională. Pentru a face acest lucru, asociația creează locuri de muncă și le ajută să-și dezvolte noi competențe pentru viitoarele locuri de muncă. 

În acest moment, persoanele care apelează la serviciile de integrare socio-profesională ale asociației lucrează la restaurantul cu terasă din Câmpulung, în atelierul de croitorie și la mica lor fermă din Schitu Golești unde produc brânză, iaurt și legume pentru consum propriu.

 

 

 

Angajații aflați în inserție au fost foarte deschiși la ideea acestui studiu de caz pentru că a fost creat un cadru prin care să vorbească liber despre locul de muncă în care lucrează acum, au simțit că sunt ascultați și că opinia lor contează mai mult.