Solidaritate Fără Frontiere- Capacitarea persoanelor refugiate din Ucraina pentru autonomie și incluziune

Suntem parteneri alături de Ateliere Fără Frontiere în proiectul „Solidaritate Fără Frontiere” prin care urmărim integrarea socio-profesională a persoanelor refugiate din Ucraina.

Cunoașterea limbii române, locuirea, accesul la sănătate și educație sunt raportate ca fiind unele dintre cele mai semnificative bariere care opresc integrarea refugiaților pe piața muncii.

Astfel, prin activitățile pe care le derulăm în cadrul proiectului „Solidaritate Fără Frontiere” vom crește gradul de angajabilitate al cetățenilor strămutați din Ucraina.  Modelul de inserție socio-profesională deja existent în cadrul Ateliere Fără Frontiere va fi adaptat la nevoile cetățenilor ucrainieni. O atenție deosebită în cadrul acestui proiect va fi îndreptată către oferirea de cursuri de limbă română, ca aceștia să își poată găsi mai ușor un loc de muncă.

 

Proiectul este derulat de Asociația Ateliere Fără Frontiere, în parteneriat Rise Romania Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție și beneficiază de o finanțare în valoare de 226.737 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.·